Magyar Hősök - A Hazáért éltek, haltak - Magyar Hazafiak

Főprofil: 1945-1956. közötti időszak és 1956., Múltunk, jelenünk: magyar történelmi események, ősi hitünk, vallásunk, emlékművek

17 év fegyházra súlyosbította a Fővárosi Törvényszék Budaházy György büntetését

 

Interjú a Budaházy ügyről

 

Áder János köztársasági elnökhöz és Varga Judit igazságügyi miniszterhez írt levélben kérte a Budaházy-ügy vádlottainak eljárási kegyelemben való részesítését Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke
Öt nappal ezelőtt, 2022. március 18-án levéllel fordult az MVSZ elnöke a kegyelmi jog gyakorlójához, a köztársasági elnökhöz és ellenjegyzőjéhez, az igazságügyi miniszterhez.
 
Patrubány Miklós hangsúlyozza, hogy az ügy "vádlottjainak a terhükre rótt cselekményei az üdvtörténeti jelentőségű 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc 50. évfordulóját vérbefojtó, békés tüntetők százait bántalmazó, sokuknak maradandó egészségkárosodást okozó hatalom gyakorlói ellen irányultak."
 
Az MVSZ elnöke kifejti, hogy "2006 őszén, a balatonőszödi országkáromlás, majd az október 23-i véres hatósági fellépés folytán az akkori hatalom teljesen elvesztette legitimitását, de a demokratikus választások rendje szerint még három és fél évig gyakorolhatta illegitim hatalmát. Nem csoda, hogy ilyen körülmények között a társadalom egyes csoportjai a legitim kormányzás helyreállítását más módon látták megvalósíthatónak."
A levél megjegyzi: "A Budaházy György és Társai ellen most meghozott ítélet nemzetközi összevetésben is kirívó. Emlékezetes, hogy a 17 halálos áldozattal járó – közöttük három rendőr – párizsi Charlie Hebdo-perben a fővádlott, Ali Riza Polat 30 éves börtönbüntetést kapott. Anders Breivik norvégiai elkövető, aki 77 embert gyilkolt meg egy napon, mindössze 21 éves börtönbüntetést kapott. És már 10 év múltán folyamodhatott feltételes szabadlábra helyezésért."
 
Levelét a Magyarok Világszövetségének elnöke ezekkel a szavakkal zárja: "Amikor az arra jog szerint illetékesek kezdeményezik a büntető eljárás megszüntetése iránti kegyelmi eljárást a szóban forgó per összes vádlottja ügyében, a Magyarok Világszövetsége azt feltétel nélkül támogatja. Ezt kívánják alapvető értékeink: az igazság, a tisztesség és a méltányosság."
 
Fotók: blikk.hu, keh.hu, kormany.hu, egipatrona.hu
 
MVSZ Sajtószolgálat
11028/220323
 
 montazs.jpg
 

Budaházy György felesége eljárási kegyelmet kér férjének a köztársasági elnöktől

 A köztársasági elnökhöz fordul férje ügyében Budaházyné Trencsányi Bernadett. A Nemzeti Internet Figyelő által közzétett interjúban Hegedűs Loránt református lelkész és dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője is kifejtik véleményüket a “Hunnia-perként” elhíresült ügy kapcsán.

2022. március 22-én Budaházyné Trencsányi Bernadett – a 17 éves fegyházbüntetésre ítélt Budaházy György elsőrendű vádlott házastársa és három közös gyermekük édesanyja – benyújtotta a Fővárosi Törvényszéken férje érdekében a minden számításba jövő érvet és törvényi kelléket (így az eddigi közkegyelmi kezdeményezéseket, az eljárás visszásságait, férje közéleti munkásságát és a hozzájárulását is) tartalmazó egyéni kegyelmi kérelmet.

A filmben – amely bemutatja a benyújtás pillanatait is – Budaházyné Trencsányi Bernadett mondja el véleményét a szörnyű justizmordról és a férje – de egyúttal 16 sorstársa – 13 éve tartó meghurcolását jelentő koncepciós jellegű eljárás kegyelmi megszüntetése melletti érveit, idéz néhány részt a kérelemből, illetve felsorolja azt az eddig már közel 20 közéleti szereplőt és szervezetet, akik kiálltak a meghurcoltak kegyelme mellett.  

 

 

A filmben a meghurcoltak sorsát felkaroló ifj. Hegedűs Loránt református lelkész és dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője is kifejtik véleményüket a Budaházy Györgyöt és a Hunnia-terrorper minden ehhez hozzájáruló vádlottja érdekében benyújtott, illetve benyújtandó kegyelmi kérelmek minél előbbi teljesítését szükségessé tevő össznemzeti, jogi, politikai és humanitárius indokokról.

Forrás: Gaudi-Nagy Tamás sajtóközleménye; Fotó: MTI/Kovács Tamás

Forrás: https://pestisracok.hu/budahazy-gyorgy-felesege-eljarasi-kegyelmet-ker-ferjenek-a-koztarsasagi-elnoktol/?comment_id=7166776966726184&fbclid=IwAR1_cOpzt9NLBbfQOglFGrL4yXIckLUpf4eC6xBh29aul_pvgJR_3W2zGFw
 

2022.10.23. - Videón az MVSZ egész napos nagygyűlése a Szent György téren Budaházyékért

 
 
2022. 10.27. Budaházy György ismét házi őrizetbe került, de sajnos, az ügye még nem zárult le megnyugtatóan. Minden jóérzésű magyar ember nagyon bízik abban, hogy Dr. Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet ad.
 
 
 
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 18
Tegnapi: 173
Heti: 1 174
Havi: 191
Össz.: 753 732

Látogatottság növelés
Oldal: VI. Hazafiak napjainkban
Magyar Hősök - A Hazáért éltek, haltak - Magyar Hazafiak - © 2008 - 2023 - magyarhosok.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »