Magyar Hősök - A Hazáért éltek, haltak - Magyar Hazafiak

Főprofil: 1945-1956. közötti időszak és 1956., Múltunk, jelenünk: magyar történelmi események, ősi hitünk, vallásunk, emlékművek

Budaházy Edda nyílt levele Orbán Viktorhoz

2011 - január

Nyílt levél Orbán Viktornak

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Én nem tartozom azok közé, akik azt gondolták, hogy a Fidesz majd egy csapásra megoldja Magyarország égető problémáit, hiszen bármerre tekintünk, súlyos válságot látunk az élet minden területén. Én megértem azt, hogy rengeteg a munka és hogy nagyon nehéz megfelelni egyszerre a magyar emberek elvárásainak és a nemzetközi környezetnek.

Azonban nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy Budaházy György immár tizenkilenc hónapja ül börtönben, előzetes letartóztatásban azért, mert nem csak szemlélője, de egyik vezetője volt a Gyurcsány-kormány elleni tüntetéseknek és cselekvő ellenállást tanúsított a nemzetvesztő szociálliberális ámokfutással szemben. Nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy az előző nyolc évért felelős személyek még mindig, fél év múltán is a parlament bársonyszékében ülve kapják havi „jól megérdemelt” juttatásaikat, míg az igazi hazafiak börtönben sínylődnek.

Én szeretném azt hinni, hogy itt valami végzetes félreértés van. Hogy Ön, Miniszterelnök Úr, nem tud ezekről a politikai perekről, mert ha tudomása lenne róla, bizonyára már igazságot szolgáltatott volna azoknak, akiket nem vezérel más, mint a hazaszeretet. Én szeretném azt hinni, hogy Magyarország kormánya örül annak, hogy vannak még fiatalok, akiket nem a meggazdagodás, az élvezetek hajhászása vagy egyszerűen a külföldi munkák megszerzése vezérel, hanem az ország sorsának a jobbítása, a magyar emberek boldogulása.

Én szeretném azt hinni, hogy az csak valami tévedés, hogy a bíróság jogerős ítélete szerint Toroczkai László a felelős a TV-ostromért és nem Gyurcsány Ferenc, és nem az öszödi beszéd, és legfőképpen nem Rudi Zoltán, aki ha megengedi, hogy a tüntetők beolvassák a követeléseiket a közszolgálati tv-ben, valószínűleg megakadályozhatta volna az indulatok elszabadulását. Ezek alapján 1848-ért Petőfi Sándor a felelős, mert felpattant a lépcsők tetejére és elszavalta a nemzeti dalt, és nem a Habsburg-ház évszázados kizsákmányolása és pusztítása. 1956-ért pedig nyílván, azaz ember a felelős, aki először elkiáltotta magát, hogy: „menjünk a rádióhoz”, és nem a Rákosi rendszer embertelensége, a kitelepítések és egyéb kommunista gyilkosságok.

Ezt a levelet azért írom, hátha elkerülte a Fidesz-kormány figyelmét az a tény, miszerint Budaházy György politikai szereplését éppen azzal kezdte, hogy 2002-ben az Erzsébet hídon a szavazatok újraszámlálásáért tüntetett, hogy ne az MSZP nyerje a választásokat, hanem a Fidesz. Ezért a cselekedetéért társaival együtt jogerősen elítélték, aminek következtében most, mint bűnetetett előéletű ember néz szembe a terrorizmus vádjával.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Én, és még nagyon sokan azt gondoljuk, hogy ha a MAL zrt. vezetői szabadlábon védekezhetnek, miután tíz embert megöltek és a West Balkán üzemeltetői is, miután vétkesek három fiatal lány halálában, Budaházy Györgyöt is megilleti az ártatlanság vélelme, őt sem kellene előzetes letartóztatásban tartani olyan súlyos, szigorú körülmények között, ahol nem adottak a védekezéshez szükséges körülmények.

Ön egyszer azt nyilatkozta, hogy a nemzeti radikálisok azok, akik „Gyurcsány takarodj”-ból nagyon hamar „Orbán takarodj”-ot fognak kiáltani. Én szeretném azt hinni, hogy ez nem így lesz.
Ön bizonyára azt mondja, hogy kérem, a független bíróság folytassa le a pert a Magyarok Nyilai ügyben. Ám a magyar bíróság egyáltalán nem független, csak be kellene ülnie egy-két tárgyalásra, amin a hős szovjet emlékművet védelmezik foggal, körömmel, és Magyarországon nem lesz semmiféle "forradalom a szavazófülkékben" addig, amíg a legbátrabb hazafiakat, régi bebetonozott kommunisták sorra ítélik el, csak azért mert nem bírják tétlenül nézni, hogyan lopják szét és herdálják el a nemzet vagyonát, életerejét, értékeit. Amennyiben nem vizsgálják felül a végrehajtói hatalmat, hiába akarunk változást.

16 embert fogtak perbe terrorizmus vádjával, már csak két ember van benn, a többi szabadlábon védekezhet. Budaházy György miért nem védekezhet szabadlábon? Mert bűnismétlő? Esetleg megint lezárja az Erzsébet hidat? Vagy elbújkálna? Hiszen mindig minden ügyét felvállalta! Valakiket felrobbantottak ebben az országban vagy mi ez a terrorizmus nevű agyrém?

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kérem Önt, legyen igazi honatya és fordítsa a figyelmét ránk, hogy mi is - állandóan mellőzött, lecsőcselékezett, büntetlenül verhető és vegzálható radikálisok – is érezhessük egyszer, hogy ebben az országban minket is emberszámba vesznek és nem rúgnak belénk csak azért mert szeretjük a hazánkat.

Tisztelettel:
Budaházy Edda

 

2010. december 22., szerda

forrás: http://budahazy.org/hu/hirek/2011/januar/1045-budahazy-edda-nyilt-levele-orban-viktorhoz

 

BUDAHÁZY ELLEN AZ ÁVÓS BÍRÓSÁG ÉS ÜGYÉSZSÉG

 
 
Zagyva György Gyula és Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő határozottan felvetették éppen azon intézményben fogva tartott Budaházy György terhére elkövetett jogszabálysértéseket. Azon az ülésen mind az ügyészség mind az ügyvédi kar mind a bíróság, mind pedig a büntetés-végrehajtás vezető képviselői, illetve Répássy Róbert igazságügyi államtitkár is egyetértettek abban a kérdést felvető jobbikos képviselőkkel együtt, hogy az előzetes letartóztatás intézménye átfogó és gyökeres reformra szorul, mert a jelenlegi keretek között a személyes szabadság és személyes biztonság kiemelkedő módon sérül, az ártatlanság elve és a védekezéshez való jog mellett. Ennek iskolapéldája Budaházy esete. A kihelyezett ülést követően a bizottság tagjai és a meghívottak bejárták a Kozma utcai intézményt az igazgató és Kökényesi Antal büntetés-végrehajtási parancsnok vezetésével. Többek között Budaházy cellájába is beléptek, ahol hosszasan elbeszélgettek a fogva tartott hazafival, aki maga is elsorolta az ellene megvalósult jogsértéseket. A látogatás végén a vendégek felkeresték a tragikus gyűjtőfogházat is, ahol a kommunizmus tombolása alatt nagyszámú hazafit tartottak fogva és végezetek ki. A rendelkezésre álló tények és bizonyítékok alapján megállapítható, hogy a Hunnia Mozgalom 17 tagja ellen folyamatban levő – terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt indított, de több szempontból koncepciós és kirakat jellegűnek minősíthető – büntetőeljárásban a nyomozó hatóságok számos törvénysértést követettek el a bizonyítékok beszerzése, személyes szabadság korlátozása és a védelemhez való jog biztosítása terén. 15 vádlott szabadlábon védekezhet, ez a lehetőség ésszerűen és indokoltan jár Budaházy Györgynek és Szász Endrének is. Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni az áprilisi választások elsöpörték azt a nemzet számára kártékony rendszert, amely elleni küzdelemmel vádolják a mozgalom tagjait. Mindezt az új hatalom forradalomnak hívja: időszerű és indokolt ezért azt követelni, hogy ne folytassák ezt az eljárást azokkal szemben akik ezen logika alapján forradalmárnak minősülnek. Az új legfőbb ügyész ígéretet tett az elszámoltatásra, de egyúttal neki van lehetősége arra, hogy a törvénytelen vádakat a bukott rendszer hatóságainak törvénysértései miatt elejtse. Sokan reménykednek abban, hogy végre eljön az igazság órája Budaházy Györgyék számára is.
Dr. Gaudi-Nagy Tamás, országgyűlési képviselő (Jobbik)
 
 
 
 
 
elvtarsak.jpg
 
Kép:
Így akasztottak az ávós elvtársak, 1945 - 1970 között
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 131
Tegnapi: 218
Heti: 723
Havi: 1 394
Össz.: 733 346

Látogatottság növelés
Oldal: II. Hazafiak napjainkban
Magyar Hősök - A Hazáért éltek, haltak - Magyar Hazafiak - © 2008 - 2022 - magyarhosok.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »